Štítek: jídlo a pití
Čaj se solí, pepřem i rýží

Jak se pije čaj ve světě? Zatímco my si ho dáváme s cukrem, Tibeťané radši sáhnou po soli a Mongolové po máslu…
Arabská kuchyně – historie a tradice

Pokud se vydáváme ke kořenům historie arabské kuchyně, musíme se přenést do beduínských dob, kdy kočovné arabské kmeny křižovaly poušť v karavanách a jíst mohly jen to, co šlo přepravit.
Arabská kuchyně – přehlídka chutí

Řekne-li se „arabský svět“, člověk si vybaví písečné duny od obzoru k obzoru; snědé muže, sklánějící se nad koránem, a ženy, zahalené v černých čádorech; mešitu se štíhlým minaretem a zvuk muezzína, svolávajícího k modlitbě.
Jak se vaří „čína“

Čínská kuchyně proslula rafinovaností, barevností, rozmanitostí, nezaměnitelnou chutí a typickou vůní. Rozhodnete-li se nepochutávat si na ní jen v restauracích a barech, nýbž se s kuráží postavíte za sporák, bude se vám možná hodit pár „rad“…