Štítek: Indie
Čaj o páté? Klidně už ve čtyři!

Proč se v severní Indii prohání opice po památnících britských králů? Proč jsou na Srí Lance domy z červených cihel a promenády s typicky anglickým pouličním osvětlením? Proč se tu hraje kriket a golf? Odpověď je nasnadě: protože čaj.
Co se jí (kde) v Indii…

Indie je obrovská, takže mluvit o něčem jako „indická kuchyně“ je trochu z cesty. Co region, to originální recepty. Jedno ale mají všechny společné: hrozně to pálí!
Indická kuchyně? Miska rýže denně!

Hosté se usadí na měkkém koberci kolem nízkého stolku s pestrobarevnými ubrousky a zdobeným nádobím. V desítkách hliněných misek se kupí nejrůznější pokrmy z masa, zeleniny a ovoce…
Neuvěřitelná Kalkata

Přirovnání „bordel jako v Bengálsku“ jsem pochopila až po pár dnech v Kalkatě. Když si člověk zvykne na smrad, jízda v protisměru mu začne připadat normální a houkání aut přestane vnímat, překvapí ho lidé zvracející na kapoty okolních aut.
Kašmír aneb Dějiny bolavého ráje

Na světě jsou místa, která jsou krásná a přece tam nikdo nejezdí. Jsou tam totiž války a nepokoje, číhá tam nebezpečí. Za jeden z takových krajů je považován Kašmír, území rozervané mezi Pákistánem a Indií.
Výcvik holubů pod Taj Mahalem

Proč je Ágra nejoblíbenější destinací v Indii? Proč se sem hrnou turisti, přestože je tu plno podvodníků, zmatku, krav na ulicích a smogu? Protože Taj Mahal! Málokdo však ví, že se tu také odpradávna cvičí akrobatičtí holubové!
Čaj se solí, pepřem i rýží

Jak se pije čaj ve světě? Zatímco my si ho dáváme s cukrem, Tibeťané radši sáhnou po soli a Mongolové po máslu…
Šrínagar – indické „Benátky“

Kašmír je jeden z nejkrásnějších koutů Indie, přitom neustále zmítaný nepokoji. Najdete tu zapomenutou perlu: Šrínagar – jedno z nejromantičtějších měst na světě. Mnoho turistů sem ale nejezdí. Proč? Prostě se bojí.
Tádžmahal – „slza na tváři věčnosti“

Ročně sem zavítá na čtyři miliony turistů, z toho dvě stě tisíc ze zámoří. Úchvatné mauzoleum ze sněhobílého mramoru je jednou z nejslavnějších staveb na světě. Jsou však věci, o kterých se moc neví, nebo se o nich aspoň nemluví.