Štítek: Čína

Čínská kuchyně

Čínská kuchyně

Co se oblíbenosti ve světě týče, čínská kuchyně se může směle řadit po bok kuchyně francouzské či italské. Kung Pao zdomácnělo takřka všude a abych řekla pravdu, připravuji ho dnes častěji než vepřo, knedlo, zelo.

Pokračování »

Čaj – dar z Číny

Čaj – dar z Číny

Čaj je něco jako malý osmý div světa. Pijí ho prakticky všude. Někde se těší posvátné úctě, jinde ho konzumují v obrovském množství. Někde obojí.

Pokračování »

Čaj se solí, pepřem i rýží

Čaj se solí, pepřem i rýží

Jak se pije čaj ve světě? Zatímco my si ho dáváme s cukrem, Tibeťané radši sáhnou po soli a Mongolové po máslu…

Pokračování »

Jak se vaří „čína“

Jak se vaří „čína“

Čínská kuchyně proslula rafinovaností, barevností, rozmanitostí, nezaměnitelnou chutí a typickou vůní. Rozhodnete-li se nepochutávat si na ní jen v restauracích a barech, nýbž se s kuráží postavíte za sporák, bude se vám možná hodit pár „rad“…

Pokračování »




Zde je místo pro Vaši reklamu. V případě zájmu, mailujte.